Traductor
Catalan English French Galician German Italian Portuguese Spanish

43a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Lleida - Octubre de 2012

+ informació  |  programa 


Accés usuaris
Inici Cicle de Nadal Nous continguts CLOENDA DEL CICLE DE NADAL I LLIURAMENT DE PREMIS DELS CONCURSOS DE PESSEBRES


CLOENDA DEL CICLE DE NADAL I LLIURAMENT DE PREMIS DELS CONCURSOS DE PESSEBRES

 

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va celebrar el matí del diumenge 10 de gener a l’Auditori Enric Granados de Lleida, la Cloenda del Cicle de Nadal 2015.

L’acte va ser presidit per l’alcalde, Àngel Ros; el bisbe de Lleida, Salvador Giménez i el president de l’entitat, Àngel León acompanyat pel consiliari de l’Agrupació Mn. Vicenç Alfonso.

En la seva intervenció de salutació, el president dels pessebristes Àngel León felicità als premiats i a tots les participants als Concursos de Pessebres, destacà els prop de 200 pessebres inscrits; així com les més de 4.000 persones que han visitat les exposicions de diorames a la seu de l’entitat, a la capella del Peu del Romeu durant aquestes festes de Nadal o els 500 retallables del pessebre, distribuïts entre els infants: “El pessebre és molt viu a Lleida per Nadal”, digué.

 


 

El bisbe de Lleida Salvador Giménez en les seves paraules de salutació explicà que era la primera vegada que assitia a l’acte de cloenda del Cicle de Nadal i que era de justícia reconèixer i agrair l’esforç de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes: “Gràcies pessebristes per les vostres obre d’art, que son també una catequesi i que fan present i difonen el misteri del Naixement de Jesús fill de Déu”.  El bisbe Salvador ressaltà el fet de que en aquest nadales església i cultura s’uneixen: “per celebrar i viure les festes de Nadal, amb les nostres costum i tradicions més arrelades com el pessebre.”

L’alcalde de Lleida Àngel Ros tingué també paraules de reconeixement i felicitació per la tasca de l’Agrupació: “Vosaltres manteniu la tradició del pessebre, que ens fa memòria i manté l’arrel cristiana de les festes nadalenques. El pessebrisme genera una activitat social i cultural de manteniment de les tradicions populars  que cal reconèixer”. Referint-se a aquesta arrel cristiana del Nadal, el paer en cap feu extensiu el seu agraïment aquelles entitats de voluntariat de la nostra ciutat que treballen entorn de l’Església com la Fundació Jericó, Arrels o Càritas: “...son manifestacions exteriors del Nadal vinculades a l’atenció dels més febles. Aquesta base d’arrels i sentiment cristià en totes elles, és el que genera activitat interior, popular, cultural, social i de solidaritat”.

Tot seguit s’inicià el lliurament de Premis del Concursos de Pessebres: En primer lloc es va fer el lliurament als autors premiats en el LXXXI Concurs de Pessebres, en les sevs categories; per continuat amb el gairebé centenar de pessebres inscrits al XLI Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres.

 


 

Per l’escenari pesaren a recollir el seu trofeu pessebristes ja consagrats com Virgilio del Olmo, autor del pessebre monumental de la parròquia de Sant Pau de la Mariola, el més gran que es fa a Lleida i que va rebre el premi especial. També el mestre pessebrista Josep Figueras, que ha construït durant aquets darrers 31 anys el pessebre monumental de les Germanetes dels Pobres: “ Aquest pessebre és al darrer que es fa a les Germanetes degut a que la residència tancarà les seves portes durant aquest any. És trist, oi?”, digué el pessebrista, convençut de que en el proper Nadal el tornarà a muntar: “Sigui on sigui el tornarem a fer”. També l’alcalde Àngel Ros es va referir a aquest circumstància: : “Desitjaria tornar a visitar aquest pessebre el proper Nadal, aquest serà l’indicador que les Germanetes continuen entre nosaltres i que aquell edifici segueix essent un lloc d’atenció a la gent gran i als més pobres i febles”.

 


 

També van rebre els seus trofeus els autors dels pessebres de la Llar de Sant Josep, del Col·lectiu Cultural Cappont, del Centre Educatiu “El Segre”, de la FECOLL. Pel que fa als diorames, van ser guardonats Francisco Vidal, Xavier Pérez i Mª Concepción Vidal.  També va rebre un diploma honorífic Josep Solé, l’artista del ferro que ha obert recentment un petit taller al carrer Almudí Vell de Lleida on ha exposat durant aquets Nadal diversos pessebres artístics.

 


 

Pel que fa al Concurs Infantil i Juvenil, el col·legi Episcopal va rebre la placa de la Paeria pel millor conjunt de pessebres aportat al Concurs, mentre que el col·legi el Carme de la Bordeta, va rebre la placa de la Diputació. La placa del departament de Benestar i Família, va ser atorgada a Pere Cabús, del col·legi Claver, al millor pessebre imaginatiu, mentre que Marc Miró del col·legi Episcopal va rebre la placa de la delegació del Govern de la Generalitat pel millor diorama infantil

 

RECONEIXEMENTS

L’Agrupació lliurà també diverses plaques de reconeixement a persones i entitats:

-     Magdalena Ibars, perruquera i escultura, per les seves terracotes que conformen una obra singular de l’art pessebrista. Una mostra dels seus pessebres en terracota, ha estat exposada durant les festes nadalenques en la capella del Peu del Romeu.

-     Juli Daura, que fou propietari de l’antiga perfumeria Estrella del Oro del carrer Major, on exposava pel seus pessebres elaborats en relleu fets en Porexpan,

-     Pep Tort, en reconeixement pel seu interès, durant la seva etapa com a director del Consorci del Turó, en la col·locació d’un pessebre a la Seu Vella com a inici simbòlic del Cicle de Nadal.

-     Grup Teatral TOAR, en el seu 60 aniversari i per la seva col·laboració amb les activitats de l’Agrupació de Pessebristes.

-     José Antonio Ferrer, el restaurador i artista lleidatà, membre de l’entitat, que ha rebut el títol de Mestre Pessebrista, per la seva dilatada tasca pessebrista.

 -     Emili Tordera i Martha Pérez, coautors del conjunt de diorames bíblics que s'exposen en la sala inaugurada aquest Nadal en la primera planta de la capella del Peu del Romeu, per la seva important aportació al pessebrisme lleidatà.


 

CLOENDA AMB LA CANTATA “LES FIGURES DEL PESSEBRE”

L’acte ha tingut com a cloenda la interpretació de la Cantata “Les Figures del Pessebre”, del mestre Joan Llongueras, interpretada per cinc corals: Coral Infantil Escola Mitjana de Lleida, Conjunt Veus Amunt i a Ball, del Centre Musical Dalcroze, Conjunt de Veus del Centre Musical Dalcroze Lleida i Dalcroze Corbins i la Coral Infantil d’Almenar; amb prop d’un centenar de cantaires.

 


 

Vídeo entrega de premis

 

Afegeix el teu comentari

El teu nom:
El teu correu electrònic:
La teva web:
Comentari:
  La paraula per a verificació anti SPAM. Lletres minúscules solament i sense espais.
Paraula de seguretat:

img-20180126-wa0053%201%20modif40.jpg
Visites 178
logo1.jpg
Visites 162
premiats%20concurs%20pessebres%20modif20.jpg
Visites 187
anunciaci%20pessebre%20vivent%20fedac%20modif40.jpg
Visites 178
pessebristes%20modif20.jpg
Visites 178
article%20maana%20100%20modif30.jpg
Visites 185
logo1.jpg
Visites 252
logo1.jpg
Visites 225
presidenacia%20preg%20modif45.jpg
Visites 166
pc280217%20modif12.jpg
Visites 147
pc220158%20modif12.jpg
Visites 126
pc230172%20modif12.jpg
Visites 137
img_20171217_113948_154%203%20modif12.jpg
Visites 133
img_20171216_193000%20modif12.jpg
Visites 169
logo1.jpg
Visites 227
pc150040%20modif15.jpg
Visites 118
pc170076%20modif15.jpg
Visites 116
pc100020%20modif12.jpg
Visites 157
pc080002%20modif12.jpg
Visites 141
carta%20socis%20nadal%202017-1%20modif60.jpg
Visites 200
Federació Catatala de Pessebristes
 
 
 
 
Qui està en línia
Tenim 14 visitants en línia